ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τιμητική εκδήλωση - Βράβευση της Ιατρού Δωρήτριας κας Χρυσούλας Σαρκοπούλου από το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης
(07/02/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τιμητική Εκδήλωση – Βράβευση της Ιατρού Δωρήτριας κας Χρυσούλας Σαρκοπούλου, που διοργάνωσε το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης και πραγματοποιήθηκε στην Παιανία, στο Μουσείο Βορρέ στις 19 Ιανουαρίου 2008. Η δωρεά περιλαμβάνει εξοπλισμό συνολικής αξίας €355.000, ο οποίος κρίθηκε απαραίτητος για τον εκσυγχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών του Νοσοκομείου και είχε ζητηθεί έγκριση σκοπιμότητας και χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Περιλαμβάνει φορητό έγχρωμο Doppler, εξοπλισμό χειρουργείου, μηχάνημα συνεχούς μέτρησης ενδοκράνιας πίεσης και ακτινοσκοπικό μηχάνημα.
Τιμητική πλακέτα στην κα Σαρκοπούλου προσέφεραν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Σταύρος Παπασταυρόπουλος και αναμνηστική πλακέτα ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κος Δημήτρης Δημητριάδης και εκ μέρους της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας η Τομεάρχης κα Μπακαλούδη.
Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, κος Νικόλαος Μπεχράκης, ενώ έγινε παρουσίαση της ζωής και του έργου της κας Χρυσούλας Σαρκοπούλου, παρουσία 150 περίπου καλεσμένων, μεταξύ αυτών του Δημάρχου Παλαιάς Πεντέλης κ. Στεργίου, του Αντιδημάρχου Αμαρουσίου κου Ι. Πουλόπουλου και του Αντιδημάρχου Νέας Πεντέλης κ. Ι. Σάμιου.
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – Κέντρο Ιατρικού Εξοπλισμού.

Συνοπτική παρουσίαση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Σκοπός: Το Νοσοκομείο παρέχει υπηρεσίες υγείας σε παιδιά έως 18 ετών με νεότερο νόμο. Εξυπηρετούνται παιδιά από τις περιοχές της Αθήνας, των βορείων – βορειοανατολικών προαστίων, από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας.

Τμήματα Κλίνες: 155
Α' Παιδιατρική
35
Β' Παιδιατρική
40
Νευρολογικό
10
ΜΕΘ
5+2
Αλλεργιολογικό
4

Χειρουργικό

23
Ορθοπεδικό   
25
ΩΡΛ
14
Οφθαλμολογικό
2
Οδοντιατρικό 5
 
Ιατρεία
Πνευμονολογικό
Καρδιολογικό
Γαστρεντερολογικό
Νεφρολογικό
Αναπτυξιακό
Δερματολογικό
Ψυχολόγος
Αλλεργιολογικό
 
Εργαστηριακός Τομέας
Μικροβιολογικό
Βιοχημικό - Ανοσολογικό
Αιματολογικό
Αιμοδοσία
Ακτινολογικό
Υπέρηχοι
 
Στοιχεία Νοσηλευτικής Κίνησης 2005
Αριθμός Νοσηλευθέντων:
9.636
Ημέρες Νοσηλείας:
22.818
Αριθμός εξετάσεων στο Τμήμα εξωτερικών Ιατρείων:
97.478
Αριθμός εξετασθέντων στα απογευματινά ιατρεία:
4.605
Αριθμός εξετάσεων εργαστηριακού τομέα:
498.854
Αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων: 2.737

Παρατήρηση: Παρά την αύξηση των νοσηλευθέντων την πενταετία 2001-2005, υπάρχει σταδιακή μείωση στις μέρες νοσηλείας. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το 2004 να μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας των ασθενών, αυτό βέβαια γίνεται πάντοτε μέσα στα πλαίσια των κανόνων που εξασφαλίζουν την άριστη παροχή ιατρικών και λοιπών υπηρεσιών στους νοσηλευόμενους.

Προβλήματα και προτάσεις για την επίλυσή τους
Το νοσοκομείο λειτουργεί σε κτίριο το οποίο οικοδομήθηκε το 1952 σε οικοπεδική έκταση που είχε παραχωρηθεί το 1927 στο ΠΙΚΠΑ από την Ιερά Μονή Πεντέλης.
Η εν λόγω έκταση, σύμφωνα με την άποψη της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, είναι δασική και μέχρι σήμερα δεν έχει αποχαρακτηριστεί. Επί πλέον, η περιοχή έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα μετά από τις πυρκαγιές που έγιναν τα έτη 1995 και 1998. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του Νοσοκομείου και κυρίως τη μη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών από τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας προκειμένου να γίνουν οι άκρως απαραίτητες παρεμβάσεις ή επεκτάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.
Θα πρέπει επίσης να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι τα προβλήματα αυτά με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται δεδομένου ότι, όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, η νοσηλευτική κίνηση παρουσιάζει αυξητική τάση.


Εικόνα 1. Χαιρετισμός Διοικητή Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης κ. Στ. Παπασταυρόπουλου.


Εικόνα 2. Τιμητική πλακέτα στην κα Χρυσούλα Σαρκοπούλου δώρησε ο Διοικητής Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης κ. Στ. Παπασταυρόπουλος.



Εικόνες 3,4. Βραβείο στην κα Χρυσούλα Σαρκοπούλου δώρησε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κος Δημήτρης Δημητριάδης.


Εικόνα 5. Ανθοδέσμη προσέφερε εκ μέρους της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας η Τομεάρχης κα Μπακαλούδη.