Νέες μέθοδοι αισθητικής και κοσμητικής δερματολογίας
υπόσχονται ομορφιά με λιγότερες παρενέργειες
(19/12/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

«Οι νεότερες μέθοδοι και οι εξελίξεις των τεχνικών ανάπλασης για την αποκατάσταση ή τη βελτίωση προβλημάτων του δέρματος προσώπου και σώματος παρουσιάστηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο του 13ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου «COSMODERM», στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 700 σύνεδροι, εκ των οποίων οι 200 είναι αλλοδαποί διακεκριμένοι επιστήμονες από 40 χώρες», όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου καθηγητής δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Ανδρέας Δ. Κατσάμπας.
Στο εν λόγω συνέδριο, που διοργανώθηκε στις 12-14 Δεκεμβρίου από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κοσμητικής και Αισθητικής Δερματολογίας και την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία, δόθηκε έμφαση στις νέες τεχνικές ανάπλασης προσώπου των τριών τύπων δερμοαπόξεσης, όπως της χημικής, του peeling και των επεμβατικών αναπλάσεων με laser.
Παράλληλα, οι Έλληνες δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις όσον αφορά στα ενέσιμα εμφυτεύματα κολλαγόνου και στις τεχνικές laser που χρησιμοποιούνται διεθνώς για κοσμητικούς λόγους όπως στη μείωση τριχοφυΐας, ευρυαγγειών και γεροντικών ή μελαχρωματικών κηλίδων (age spots).
Ειδικότερα, στο συνέδριο COSMODERM παρουσιάστηκαν οι νέες ουσίες peeling με αποδεδειγμένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, μικρότερη νοσηρότητα και παρενέργειες, ενώ οι σύνεδροι ενημερώθηκαν και για τα νέα εμφυτεύματα με βάση το υαλουρονικό οξύ, τα οποία έχουν μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο σώμα, είναι λιγότερο επώδυνα και χρησιμοποιούνται για περισσότερες ενδείξεις, όπως απάλυνση ρυτίδων ή αποκατάσταση του όγκου του προσώπου.
Τέλος, «οι γνωστές σε όλους τεχνικές έγχυσης βουτιλικής τοξίνης, που έφεραν τη μεγάλη επανάσταση στην αντιρυτιδική αγωγή με τη χρήση του μπότοξ (botox) και του ντίσπορτ (disport), αποτέλεσαν σημαντική πτυχή του συνεδρίου καθώς έχουν βελτιστοποιηθεί, αφού από την αρχική τους χρήση στο άνω πρόσωπο χρησιμοποιούνται πλέον τόσο στο μέσο όσο και το κάτω πρόσωπο με μεγάλη επιτυχία» τόνισε ο καθηγητής δερματολογίας κ. Ανδρέας Κατσάμπας.

Πηγή: Δελτίο τύπου Συνεδρίου