Εορτάστηκε στις 11 Νοεμβρίου η 5η «Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης»
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(09/12/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) γιόρτασε για 5η συνεχή χρονιά την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο της οποίας οργάνωσε συνέδριο με θέμα «Η ασφάλιση καλύπτει τους κινδύνους, Η Πρόληψη τους εξουδετερώνει». Στο συνέδριο συμμετείχαν εκατοντάδες σύνεδροι, μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, οικονομικοί παράγοντες, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας μας.
Ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης ήταν αφιερωμένος στην Πρόληψη, καθώς η ΕΑΕΕ έχει ανακηρύξει το 2008 ως Έτος Πρόληψης, στο πλαίσιο του οποίου σχεδιάζει και πραγματοποιεί σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων με στόχο την υιοθέτηση της Πρόληψης ως στάση ζωής.
Την έναρξη των εργασιών της Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης κήρυξε ο κ. Φωκίων Μπράβος, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη χρηματοοικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η υφήλιος, τονίζοντας ότι η επίδραση της κρίσης της ασφαλιστικές εταιρείες είναι περιορισμένη και αφορά κυρίως τον τομέα των επενδύσεων. Ο κ. Μπράβος συνέστησε ψυχραιμία μπροστά στην κρίση και κάλεσε την Πολιτεία να στηρίξει τους ασφαλισμένους και τις ασφαλιστικές εταιρείες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους της Κυβέρνησης, επικεντρώνοντας την ομιλία του σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και στις ενέργειες του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών πάνω σε αυτόν τον τομέα. Ακολούθησε ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας σχετικά με τον ασφαλιστικό κλάδο. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ευάγγελος Ζερβέας, Συνήγορος του Καταναλωτή, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των Καταναλωτών. Ακολούθησε ο κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Συλλόγων Ελλάδος, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των εργαζομένων στον ασφαλιστικό κλάδο. Τον πρώτο κύκλο ομιλιών έκλεισε ο κ. Δαυίδ Ανδρέου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων, ο οποίος εκπροσώπησε τους διαμεσολαβητές ασφάλισης.
Κατά το δεύτερο μέρος της Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης, πραγματοποιήθηκε συνέδριο με θέμα: «Η ασφάλιση καλύπτει τους κινδύνους, Η Πρόληψη τους εξουδετερώνει». Η πρώτη ομιλήτρια, κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, αναφέρθηκε στις ενέργειες που πραγματοποιεί η ΕΑΕΕ σχετικά με την Πρόληψη και παρουσίασε το πλάνο ενεργειών της ΕΑΕΕ για το Έτος Πρόληψης. Ακολούθησε η κ. Βασιλική Δανέλλη- Μυλωνά, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η οποία αφού παρουσίασε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, ανέλυσε τους στόχους και τις ενέργειες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», για την Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Ακολούθησε ο κ. Γιάννης Τούντας, Αναπλ. Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας, Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την υγεία του ελληνικού πληθυσμού και τους παράγοντες κινδύνου και εστίασε στη σημασία της Πρόληψης για την προαγωγή της υγείας. Ο τελευταίος εισηγητής του συνεδρίου, κ. Μάριος Δασόπουλος, Επιπυραγός, Χημικός Μηχανικός, Προϊστάμενος του Τμήματος Πυροσβεστικών Κανονισμών και Διατάξεων του ΑΠΣ, παρουσίασε τις αιτίες πυρκαγιών, και το νομοθετικό πλαίσιο πυροπροστασίας κτιρίων, καταλήγοντας στο σημαντικό ρόλο της Πρόληψης για τον περιορισμό των πυρκαγιών.

Την ενότητα συντόνισε ο κ. Σεραφείμ Φυντανίδης, Δημοσιογράφος.
Εκτός από τις εισηγήσεις των ομιλητών κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν τα εξής:
- Βράβευση των «Καλύτερων της χρονιάς», της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού
- Βράβευση των Αριστούχων Πτυχιούχων Ασφαλιστικών Σπουδών των Πανεπιστημίων Πειραιώς, Αιγαίου και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Απονομή ειδικού βραβείου Πρόληψης, στην κ. Βασιλική Δανέλλη- Μυλωνά, Πρόεδρο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ανιδιοτελή και σημαντική συμβολή της στη διάδοση και καλλιέργεια της έννοιας της Πρόληψης και συγκεκριμένα της Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, ως στάσης ζωής.

Πηγή: Δελτίο τύπου, Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2008, ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς.