Hellas PHARM 2008
O κοινωνικός ρόλος του φαρμακοποιού στη σύγχρονη Ελλάδα
(04/02/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παραβρεθούν στο Hellas PHARM 2008 για να ανταλλάξουν απόψεις, ενώ περισσότεροι από 3.000 φαρμακοποιοί θα δώσουν το παρών στη μεγάλη αυτή φαρμακευτική διοργάνωση, στην προσπάθειά τους για συνεχή επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν στην επιστήμη τους. Καθώς οι εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου είναι ραγδαίες, στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης, η ανάγκη για προσαρμογή σε αυτές επιβάλλει και την πληρέστερη ενημέρωση. Με δεδομένο αυτό, θα φιλοξενηθούν στο Συνέδριο φαρμακοποιοί από τη Γαλλία, την Αγγλία και τη Γερμανία, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις διαφορές στην άσκηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος από χώρα σε χώρα, καθώς και τις νέες εξελίξεις στον τρόπο παροχής της πρωτοβάθμιας φαρμακευτικής περίθαλψης.
Το Hellas PHARM 2008, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, συνδιοργανώνουν, για έκτη χρονιά, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου είναι η MEDIHELM Α.Ε. και η COLGATE.
Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 12:00, παρουσία εκπροσώπων από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και πλήθους φαρμακοποιών.
Στη συνεδριακή ενότητα που θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου, θα επιχειρηθεί η ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του φαρμακοποιού από όλες τις πλευρές. Θα συζητηθεί η ιστορική διαδρομή της φαρμακευτικής επιστήμης, η Φαρμακευτική εκπαίδευση, η σημασία του δικτύου των φαρμακείων για τη σύγχρονη υγεία και την πρόληψη και, τέλος, η κοινωνική ασφάλιση των φαρμακοποιών, ένα θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα τους τελευταίους 4 μήνες. Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των φαρμακοποιών, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, οι οποίοι θα αναπτύξουν το πάντα επίκαιρο θέμα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης γενικότερα.
Εξίσου σημαντικό είναι το θέμα και στο στρογγυλό τραπέζι της Κυριακής για το ρόλο του Ευρωπαίου φαρμακοποιού. Φαρμακοποιοί από τη Γαλλία, την Αγγλία και τη Γερμανία θα αναπτύξουν το θέμα αυτό αναλύοντας τις φαρμακευτικές υπηρεσίες από τα ευρωπαϊκά φαρμακεία και παρουσιάζοντας την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Στον εκθεσιακό χώρο, που για πρώτη χρονιά φέτος καταλαμβάνει και τα τέσσερα επίπεδα του Helexpo Palace, ο επισκέπτης - φαρμακοποιός θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει προϊόντα και υπηρεσίες φαρμακείου, καθώς και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στη φαρμακευτική αγορά.
Χορηγός επικοινωνίας του Hellas PHARM 2008 είναι η εφημερίδα METRO.