Η Pfizer Hellas υποστηρικτής της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού
για τη νόσο Alzheimer. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer, χορήγησε σε Αθήνα
και Θεσσαλονίκη πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο και τη φροντίδα των ασθενών
από τα μέλη των οικογενειών τους
(16/10/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Η βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer και των οικογενειών των ασθενών, καθώς και η ενημέρωση για την ίδια τη νόσο, είναι ο στόχος των δράσεων της Pfizer Hellas που εκπονούνται σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο δράσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer την 21/09/2008, η Pfizer Hellas υποστήριξε την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού με την τοποθέτηση ενημερωτικών περιπτέρων σε Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) και Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους). Στα περίπτερα, τα οποία στελεχώθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό των επιστημονικών Εταιρειών Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, εκτός από τη διανομή ενημερωτικών εντύπων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να πληροφορηθούν για τη νόσο, ενώ τα άτομα με περιστατικό ασθενούς στο οικογενειακό ή το ευρύτερο περιβάλλον τους, μπορούσαν να ζητήσουν συμβουλές για τη συμβίωση και αντιμετώπιση των δικών τους ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο.
Οι ανωτέρω ενέργειες, εντάσσονται στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής και δραστηριοποίησης της Pfizer Hellas για την υλοποίηση πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη νόσο.

Η νόσος Alzheimer σε αριθμούς:
- Η νόσος Alzheimer, είναι η συχνότερη μορφή άνοιας που συναντάται σήμερα, κατέχοντας το ποσοστό του 60% του συνόλου των τύπων άνοιας που είναι γνωστές και εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών1.
- Ο αριθμός των ασθενών που έχει προσβληθεί από τη συγκεκριμένη νόσο σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται στα 26 εκατομμύρια1.
- Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις για τον αριθμό των ασθενών με Νόσο Alzheimer στην Ευρώπη είναι 6.000.000, ενώ στην Ελλάδα είναι 160.0001.



Σχετικά με την Pfizer Hellas:
Η Pfizer ιδρύθηκε το 1849 και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 85 χώρες, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς, είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση νέων φαρμάκων και θεραπειών στοχεύοντας τόσο στη θεραπεία, όσο και στην πρόληψη ασθενειών. Η Pfizer με αφετηρία το όραμα της «Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο» θέτει ως προτεραιότητα την έγκαιρη διάθεση και πρόσβαση των καινοτόμων θεραπειών στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.
Νέο www.pfizer.gr - Tο ανανεωμένο site της Εταιρείας αποτελεί άμεση πηγή πληροφόρησης των ενδιαφερομένων επισκεπτών, τόσο σε θέματα που αφορούν την Pfizer (σκοπός, ιστορία, αξίες, αποστολή, κοινωνική δράση Εταιρείας) όσο και σε σημαντικά και επίκαιρα θέματα υγείας, αφού παρέχεται ενημέρωση σχετικά με τις ασθένειες του καπνίσματος, της χοληστερόλης, της νόσου Alzheimer κ.α. Μέσα από το site της, η Εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ανατρέξει στα φύλλα οδηγιών όλων των φαρμάκων της (Patient Information Leaflets) και να ενημερωθεί για την θεραπευτική τους δράση. Για τα κτηνιατρικά προϊόντα της Pfizer, υπάρχει ειδική ενότητα με σχετικές πληροφορίες.

1. http://www.alzheimerathens.gr

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2008, STRATCOM