Νέα Αντικαρκινική Τεχνολογία (15/09/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Επισκέφθηκε την Ελλάδα ο κ. Jack Cumming, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Hologic, η οποία σε συνεργασία με την Ν. Παπαποστόλου ΕΠΕ προωθούν στην Ελλάδα το ψηφιακό μαστογράφο Selenia, ο οποίος είναι μία πρωτοβουλία με παγκόσμια απήχηση. Όπως δήλωσε ο κ. Cumming, σε διεθνές επίπεδο ο μαστογράφος κατέχει το 57% της αγοράς και είναι στην παρούσα φάση της ιατρικής το πλέον προωθημένο μηχάνημα.
Με αφορμή τη Συνάντηση που πραγματοποιείται στη Μύκονο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από το Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συμβουλευτικό Όργανο για τον καρκίνο του μαστού, ο κος Νίκος Παπαποστόλου, Γενικός Διευθυντής της Ν.Παπαποστόλου ΕΠΕ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της εταιρίας Hologic με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων ιατρών. Η Διεθνής αυτή συνάντηση των κορυφαίων ακτινολόγων ιατρών, στην οποία από Ελληνικής πλευράς συμμετέχει ο Δρ. Σπύρος Λαζάρου, αναμένεται ότι θα αποδώσει σημαντικά συμπεράσματα που αφορούν στη διάγνωση και στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
Είναι γνωστό ότι ο καρκίνος του μαστού παρουσιάζει πολύ μεγάλη έξαρση τα τελευταία χρόνια. Ο μόνος βέβαιος παράγων για την επιτυχή αντιμετώπισή του είναι πριν από όλα η πρώιμη διάγνωση. Η τεχνολογία στον τομέα αυτό έχει κάνει τεράστιες προόδους και είναι γνωστό στους ειδικούς ότι η αμερικανική εταιρία Hologic πρωτοπορεί διεθνώς στην εξέλιξη των πλέον σύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων.


Εικόνα 1. Εικονίζονται ο κ. Jack Cumming, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Hologic, o κ. Σταύρος Μπεσμπέας, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ο κ. Νίκος Παπαποστόλου, Γενικός Διευθυντής της Ν.Παπαποστόλου ΕΠΕ.