Δελτίο Τύπου για τη Συνάντηση Ι.Σ.Α. με Φορείς (10/09/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔ.ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α., πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη του Ι.Σ.Α. με τους επαγγελματικούς φορείς των γιατρών, με αποκλειστικό θέμα το Σχέδιο Π.Δ. του Υ.Υ.Κ.Α. για την «ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΩΝ Π.Φ.Υ.», που η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.ΚΑ. προώθησε εν κρυπτώ στο Σ.τ.Ε., αθετώντας τις δημόσιες δεσμεύσεις του κ. Υπουργού για πολλοστή φορά.
Συμπερασματικά διαπιστώθηκε η ανακόλουθη τακτική του Υ.Υ.Κ.Α., η οποία έχει οδηγήσει σε τρώση της αξιοπιστίας του και η εμφανής, συνεχής και απροκάλυπτη προώθηση των εξωϊατρικών επιχειρηματικών συμφερόντων, σε βάρος των λειτουργών της υγείας και του Ελληνικού Λαού.
Οι θέσεις και προτάσεις των ιατρικών φορέων, που επανειλλημένα έχουν κατατεθεί τα τρία τελευταία χρόνια στην παρούσα ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων και οι δημόσιες δεσμεύσεις από την πλευρά του Υ.Υ.Κ.Α., απεδείχθησαν κενές περιεχομένου.
Αντίθετα και με το επίμαχο σχέδιο Π.Δ. η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. επιβεβαιώνει τη συνειδητή πολιτική επιλογή της εκποίησης του αγαθού της ηγεσίας ως εμπορευματικού προϊόντος στα ελάχιστα εξωϊατρικά επιχειρηματικά συμφέροντα, αγνοώντας πλήρως τους Έλληνες γιατρούς και χρεώνοντας το λογαριασμό στους Έλληνες Πολίτες.
Τα προβαλλόμενα από το Υ.Υ.Κ.Α. επιχειρήματα περί εφαρμογής αποφάσεων του Σ.τ.Ε. και οδηγιών της Ε.Ε., συνιστούν πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας και στάχτη στα μάτια του κόσμου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα και μόνον σε βάρος του.
Ως εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου προτείνουμε και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο ενώπιον της Ελληνικής κοινωνίας, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ποιος υπεραμύνεται της αλήθειας και της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Ο ιατρικός κόσμος της χώρας και οι Επαγγελματικές Ενώσεις των γιατρών, στηρίζουν τις αποφάσεις και ενέργειες των Ιατρικών Συλλόγων.
Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και την κλιμάκωση του αγώνα, καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν περαιτέρω απαξίωσή τους και θα αντιδράσουν δυναμικά στον επιχειρούμενο από το Υ.Υ.Κ.Α. επαγγελματικό τους αφανισμό.
Μέσα από αρραγή ενότητα απευθύνουν μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους Κυβερνητικούς αξιωματούχους του Υ.Υ.Κ.Α., να εγκαταλείψουν τις μονομερείς νομοθετικές πρωτοβουλίες σε μείζονα ζητήματα που αφορούν την Εθνική υπόθεση του ευαίσθητου χώρου της Υγείας.
Τους καλούν να σεβαστούν τους κοινωνικούς εταίρους και σεμνά και ταπεινά να προχωρήσουν άμεσα σε ειλικρινή, δημοκρατικό διάλογο μαζί τους, που είναι ο μόνος, που μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις συναίνεσης και σε σύγκλιση, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος τις δύσκολες αυτές ώρες μιας αρνητικής διεθνούς συγκυρίας.