Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών
στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου
(08/09/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Εδώ και τέσσερα χρόνια η ΑΝΑΠΛΑΣΗ, το μοναδικό διαπιστευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στην Ελλάδα και το πρώτο στην Ευρώπη, στο οποίο απονεμήθηκε πιστοποιητικό ποιότητας για το σύνολο των δραστηριοτήτων του κατά ISO 9001, είναι ο μέγας χορηγός της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες.
Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ», ως μέγας χορηγός, έχει θέσει το ιατρικό και θεραπευτικό προσωπικό και τον άρτιο εξοπλισμό της στη διάθεση των αθλητών με αναπηρίες, συντελώντας στην επιτυχή συμμετοχή τους στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η παροχή υπηρεσιών Αποκατάστασης αφορά, τόσο στην αντιμετώπιση τυχόν αθλητικών κακώσεων, όσο και στην ενδυνάμωση και χαλάρωση των αθλητών, σε περιόδους προετοιμασίας και κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ», στο πλαίσιο του ιατρο-κοινωνικού προτύπου που εφαρμόζει και προάγει στις υπηρεσίες Υγείας και Αποκατάστασης, θεωρεί τον αθλητισμό ως μέσον για την Αποκατάσταση και, ταυτόχρονα, ως έναν από τους στόχους της Αποκατάστασης. Για το σκοπό αυτό έχει φροντίσει, ώστε οι νέες εγκαταστάσεις της στη Ν. Ιωνία να διαθέτουν την πλέον σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και πρωτοποριακό εξοπλισμό για τους πρωταθλητές μας.
Οι παραολυμπιονίκες Θανάσης Μπαράκας, Ανθή Καραγιάννη, Γιάννης Κωστάκης, Δαμιανός Δακτυλίδης, Παρασκευή Καντζά, Χρήστος Ταμπαξής, Ευθύμιος Καλαράς, βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη της Ελληνικής Ομάδας που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου και που είχαν την ευκαιρία να δεχθούν σωματική, ψυχολογική και κοινωνική πλαισίωση και υποστήριξη, μέσα από το τρίπτυχο που εφαρμόζει η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ»:
«ΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΟΛΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ» στις υπηρεσίες Υγείας και Αποκατάστασης».
«Εμείς θα στηρίξουμε τους Πρωταθλητές μας και μετά τους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας» είχε δηλώσει ο ιδρυτής και Πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, διεθνούς φήμης νευροχειρουργός δρ Χρήστος Γεωργόπουλος, όταν τα φώτα της γιορτής είχαν σβήσει το 2004 και σήμερα, με την αναχώρηση των Ελλήνων αθλητών για το Πεκίνο επισημαίνει:
«Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ, κράτησε την υπόσχεσή της. Δημιουργούμε μαζί με τους πρωταθλητές μας μια υπερήφανη κοινωνία ενεργών πολιτών με συνεχώς αναπτυσσόμενο πνεύμα συλλογικότητας, ενσωμάτωσης, αλληλεγγύης. Ευχόμαστε ολόψυχα στην ελληνική ομάδα: «Καλή Επιτυχία».
Άλλωστε για μας η μεγαλύτερη επιτυχία τους είναι το ότι οι ίδιοι έχουν κατορθώσει, από «Άτομα με έλλειμμα ανεξαρτησίας» (ΑμΕΑ) να γίνουν Άτομα με Πλεόνασμα Ανεξαρτησίας».