Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer (Φάιζερ) Hellas κοντά στα παιδιά των ακριτικών νησιών (06/08/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

 

Ενισχύει οικονομικά την κατασκευή της μοναδικής Παιδικής Χαράς στο Μανδράκι της Νισύρου, στο πλαίσιο του προγράμματος που εκπονείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής « Ανοιχτή Αγκαλιά».
Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas, ευαισθητοποιημένη και με ευρύ φάσμα δραστηριοποίησης για την παροχή βοήθειας στην Ελληνική περιφέρεια και ειδικότερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας, παρέδωσε την πρώτη παιδική χαρά στους κατοίκους της Νισύρου, στο πλαίσιο δράσεων που εκπονεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά».
Κατά την εκδήλωση των εγκαινίων παράδοσης της παιδικής χαράς, ο Δήμαρχος Νισύρου, κ. Καρακωνσταντίνος ευχαρίστησε την Pfizer Hellas για την ευγενική της χορηγία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε το δραστήριο έργο της Pfizer Hellas ως χορηγού των εκστρατειών προληπτικής ιατρικής στις ακριτικές περιοχές με το πρόγραμμα της «Ανοιχτής Αγκαλιάς». Σήμερα, με τη δωρεά αυτής της παιδικής χαράς στα παιδιά του νησιού, μας τιμάτε για μία ακόμη φορά. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη σας στη Νίσυρο και να σας διαβεβαιώσουμε πως οι δράσεις σας συνιστούν μία πολύτιμη συνεισφορά στον ακριτικό τόπο μας».
Η κ. Άντζελα Νίκολη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Συλλόγων Ασθενών, ανέφερε στην ομιλία της: «Το παιχνίδι, είναι Υγεία. Όταν χαμογελά ένα παιδί, είναι Υγεία. Εμείς στην Pfizer, δεν βρίσκουμε καλύτερη ευκαιρία σήμερα για να προωθήσουμε το μήνυμα για μια υγιέστερη ζωή, παρά μέσα από το παιχνίδι των παιδιών. Παραδίδουμε σήμερα την πρώτη παιδική χαρά του νησιού στα παιδιά της Νισύρου, γνωρίζοντας πως αυτός ο χώρος θα αποτελέσει πολύτιμη πηγή χαράς και ψυχαγωγίας στο ακριτικό αυτό νησί».
Η παιδική χαρά τοποθετήθηκε στο Μανδράκι, το μεγαλύτερο οικισμό του νησιού. Στο σχεδιασμό της δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των μικρών μας φίλων, και γι' αυτό το σκοπό επενδύθηκε με ειδικό τάπητα απορρόφησης κραδασμών προκειμένου να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί παγκάκια για να φιλοξενούν τους γονείς, ενώ ο κυρίως χώρος της παιδικής χαράς, περιλαμβάνει παιχνίδια όπως τραμπάλα, τρένο, τσουλήθρα, κούνιες κ.ά. σε χρώματα τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με την φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή αισθητική της Νισύρου.

Σχετικά με την Pfizer Hellas
Η Pfizer ιδρύθηκε το 1849 και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 85 χώρες, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς, είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση νέων φαρμάκων και θεραπειών στοχεύοντας τόσο στη θεραπεία, όσο και στην πρόληψη ασθενειών. Η Pfizer με αφετηρία το όραμα της «Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο» θέτει ως προτεραιότητα την έγκαιρη διάθεση και πρόσβαση των καινοτόμων θεραπειών στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη.
Νέο www.pfizer.gr:- Aπό το Νοέμβριο 2007, το ανανεωμένο site της Εταιρείας αποτελεί άμεση πηγή πληροφόρησης των ενδιαφερομένων επισκεπτών, τόσο σε θέματα που αφορούν την Pfizer (σκοπός, ιστορία, αξίες, αποστολή, κοινωνική δράση Εταιρείας) όσο και σε σημαντικά και επίκαιρα θέματα υγείας, αφού παρέχεται ενημέρωση σχετικά με τις ασθένειες του καπνίσματος, της χοληστερόλης, της νόσου Alzheimer κ.ά. Μέσα από το site της, η Εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ανατρέξει στα φύλλα οδηγιών όλων των φαρμάκων της (Patient Information Leaflets) και να ενημερωθεί για την θεραπευτική τους δράση. Για τα κτηνιατρικά προϊόντα της Pfizer, υπάρχει πλέον ειδική ενότητα με σχετικές πληροφορίες.


Eικόνα 1. Άποψη της παιδικής χαράς που χορήγησε η Pfizer Hellas στον οικισμό Μανδράκι, στη Νίσυρο.