Η UNICEF και η Abbott Ελλάς βρίσκονται δίπλα στους πυρόπληκτους του Δήμου Σκιλλούντος,
για την «επόμενη μέρα»
(14/07/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Προσφορά χωματουργικού μηχανήματος για την αποκατάσταση της περιοχής από τις πυρκαγιές
Εκδήλωση στο Δημαρχείο του Δήμου Σκιλλούντος στα Κρέστενα Ηλείας, πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου 2008, για την επίσημη παράδοση χωματουργικού μηχανήματος, που δώρισε η UNICEF με την υποστήριξη της Abbott Ελλάς, αποσκοπώντας στην αποκατάσταση του εδάφους της περιοχής, καθώς ο Δήμος Σκιλλούντος συγκαταλέγεται σε αυτούς που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.
Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσφορά της UNICEF για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας αλλά και της δράσης της Abbott Ελλάς στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης. Το ποσό για την αγορά του χωματουργικού μηχανήματος προήλθε από τα έσοδα φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ που διοργανώθηκε από την Abbott Ελλάς με την υποστήριξη της UNICEF, την 25η Σεπτεμβρίου του 2007. Τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν, εξ ημισείας, σε προγράμματα της UNICEF για την αντιμετώπιση του ιού HIV καθώς και στην αγορά του προαναφερθέντος μηχανήματος για το Δήμο Σκιλλούντος.
Ο κος Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της UNICEF ανέφερε ότι: «Η συνεργασία της UNICEF με την Abbott Ελλάς, με στόχο την ενίσχυση των κατοίκων της Ηλείας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, αποδεικνύει και έμπρακτα ότι το έργο της UNICEF βρίσκει άξιους/ένθερμους υποστηρικτές οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να συνδράμουν στο φιλανθρωπικό μας έργο. Εύχομαι σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Σκιλλούντος να επανέλθουν στους καθημερινούς τους ρυθμούς και να επουλώσουν το συντομότερο δυνατόν τις υλικές αλλά και ψυχικές ζημιές που υπέστησαν».
Ο κος Πασχάλης Αποστολίδης, Γενικός Δ/ντής Abbott Ελλάς, δήλωσε αναφορικά με την παράδοση του αγροτικού μηχανήματος: «H συνεργασία μας με τη UNICEF ήταν ιδιαίτερης σημασίας για την ΑΒΒΟΤΤ καθώς είναι πάντα χαρά μας να μπορούμε να προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη. Προσπαθούμε να βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο για να συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από μία φυσική καταστροφή. Ελπίζω ο Δήμος Σκιλλούντος να ξεπεράσει σύντομα τα προβλήματα που προκάλεσαν οι επώδυνες πυρκαγιές στο έδαφος της περιοχής και να φροντίσει για την υγιή ανάπτυξή του».
Ο κος Σάκης Μπαλιούκος, Δήμαρχος Σκιλλούντος, δήλωσε σχετικά με την προσφορά του μηχανήματος: «Οι καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού μας συγκλόνισαν και ακόμη προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές που άφησε στην περιοχή. Ευχαριστούμε θερμά την Abbott Ελλάς που στέκεται στο πλάι μας και μας προσφέρει το κατάλληλο "γιατρικό". Ιδιαίτερα τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν σβήσει, η βοήθεια είναι πιο πολύτιμη καθώς η περιοχή δεν έχει επανέλθει πλήρως. Τέτοιες ενέργειες μας δυναμώνουν πρακτικά και μας τονώνουν ψυχολογικά για να συνεχίσουμε».
Στην εκδήλωση παράδοσης του μηχανήματος προς το Δήμο Σκιλλούντος παρευρέθηκαν ο κος Σάκης Μπαλιούκος, Δήμαρχος Σκιλλούντος, ο κος Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, o κος Πασχάλης Αποστολίδης, Γενικός Δ/ντής Abbott Ελλάς, εκπρόσωποι των Δήμων και Νομαρχίας της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, καθώς και πολλά στελέχη της Abbott Ελλάς και της UNICEF.

Λίγα Λόγια για την UNICEF
Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα εργάζεται για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και για να υποστηρίξει ουσιαστικά τα προγράμματα βοήθειας της UNICEF. Είναι μία ανεξάρτητη οργάνωση όπως και οι άλλες 37 εθνικές επιτροπές που υπάρχουν σε χώρες του βιομηχανικού κόσμου που από κοινού υποστηρίζουν το έργο της UNICEF σε 157 σημεία του πλανήτη.
Το έργο της στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά του κόσμου και στα έσοδα από τις πωλήσεις των γνωστών σε όλους μας προϊόντων της UNICEF.
Δραστηριοποιείται σε τέσσερις βασικούς τομείς:
- Eκπαίδευση για την Ανάπτυξη: Για τη UNICEF η Εκπαίδευση για την Ανάπτυξη είναι μια διαδικασία που προωθεί την ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη, η ειρήνη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ευαισθησία για το περιβάλλον στα παιδιά και στους νέους ανθρώπους.
- Πληροφόρηση-Τεκμηρίωση: Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF ενημερώνει τους πολίτες απευθείας με τη δωρεάν διάθεση ενημερωτικού υλικού και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
- Συλλογή Πόρων: Διατηρώντας την ανεξαρτησία της, τα έσοδα της UNICEF προέρχονται αποκλειστικά από πωλήσεις προϊόντων και τις εθελοντικές συνεισφορές κρατών και ιδιωτών.
- Πωλήσεις προϊόντων - Κάρτες & δώρα UNICEF: Οι κάρτες και τα δώρα UNICEF προσφέρουν ικανοποίηση σε όσους στέλνουν ευχές σε αγαπημένους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα βοηθούν κάποια παιδιά να ζήσουν καλύτερα.

Λίγα Λόγια για την Abbott Laboratories
Η Abbott είναι μία παγκόσμια εταιρεία στο χώρο της Υγείας, με αφοσίωση στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παρασκευή και την εμπορία φαρμακευτικών, ιατρικών και διατροφικών προϊόντων, ιατρικών συσκευών και διαγνωστικών μηχανημάτων. Η Abbott δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες με ανθρώπινο δυναμικό άνω των 68.000 εργαζομένων.
Η Abbott Ελλάς δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας από το 1947 και το 2007 συμπλήρωσε εξήντα χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά φαρμάκου. Συγκαταλέγεται στις 50 μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ανθρώπινο δυναμικό 300 εργαζομένων. Τα κεντρικά γραφεία της Abbott Ελλάς βρίσκονται στην Αθήνα ενώ σε εγκαταστάσεις στο Κορωπί στεγάζεται ένα από τα τέσσερα Κέντρα Διανομής της εταιρείας στην Ευρώπη.


Eικόνα 1. Μηχάνημα για την αποκατάσταση του εδάφους μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, προσφορά της UNICEF Ελλάς και της Abbott Ελλάς.


Eικόνα 2. Διακρίνονται από αριστερά οι κκ. Χαράλαμπος Καφύρας-Νομάρχης Ηλείας, Λάμπρος Κανελλόπουλος-Πρόεδρος της UNICEF, ο Σεβασμιότατος Χρυσόστομος-Μητροπολίτης Ηλείας & Ολυμπίας, Σάκης Μπαλιούκος-Δήμαρχος Σκιλλούντος, και Πασχάλης Αποστολίδης-Γενικός Δ/ντής της Abbott Ελλάς.