Eβδομάδες αντηλιακής προστασίας 2008 (14/07/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 


Με επιτυχία εξελίσσεται η εκστρατεία ενημέρωσης «Εβδομάδες Αντηλιακής Προστασίας 2008», έχοντας ήδη επισκεφθεί τις πρώτες 8 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, (Πειραιάς, Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ιωάννινα & Πάτρα). Η Εκστρατεία διοργανώνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την ευγενική υποστήριξη της σειράς αντηλιακών RoC MINESOL.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το κοινό ενημερώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και έγκυρους φορείς, για το πώς και πότε πρέπει να προφυλάσσεται από τον ήλιο. Παράλληλα, λαμβάνει ειδικό φυλλάδιο με συμβουλές για την επιλογή και τη σωστή εφαρμογή του αντηλιακού, καθώς και δείγματα με υψηλό δείκτη προστασίας για την περιοχή του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερο από 100.000 πολίτες έχουν ενημερωθεί, μέχρι σήμερα, για την επαρκή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία ενημέρωσης «Εβδομάδες Αντηλιακής Προστασίας 2008» είχε σημαντικό αντίκτυπο και υποστήριξη από τα περιφερειακά και τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, θα συνεχίσει τη σημαντική πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αντηλιακή προστασία σε ακόμα 5 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Λαμία, Τρίπολη, Καλαμάτα & Ηράκλειο). Η επόμενη στάση είναι η Αθήνα, όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το περίπτερο που θα λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος από την Πέμπτη 3 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη 8 Ιουλίου. Εκεί θα βρίσκεται και το ειδικό πρωτοποριακό μηχάνημα δερμοανάλυσης της RoC που επιτρέπει μια επιστημονική αξιολόγηση της επιδερμίδας σας σε βάθος, εντοπίζοντας 5 από τα πιο βασικά προβλήματα (όπως ρυτίδες-λεπτές γραμμές, χαλάρωση, φωτογήρανση-κηλίδες, ερυθρότητα και κλειστούς πόρους) πριν αυτά γίνουν ορατά με γυμνό μάτι. Ο εξειδικευμένος δερματολόγος θα σας παρέχει τις απαραίτητες συμβουλές για τον τύπο του δέρματός σας και τι πρέπει να ακολουθήσετε για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, σύμφωνα με την διάγνωσή σας. Για να μπορούμε να χαιρόμαστε με την κατάλληλη προστασία και πρόληψη τη «φωτεινή» πλευρά του ήλιου!