Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού
από το Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας
(09/06/08)

<<< Προηγούμενη σελίδα

 

Μάθε, Πρόλαβε, Ζήσε θετικά.

Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα της επιτυχημένης ημερίδας που διοργανώθηκε στις 18-5-2008 στο Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας με Θέμα την Πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Στην εκδήλωση αυτή, που εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδιασμού του Νοσοκομείου για την Πρόληψη και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, επισημάνθηκε ότι 1 στις 10 γυναίκες θα παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή τους, που εάν διαγνωσθεί έγκαιρα θα θεραπευτεί σε ποσοστό 95%.
Τονίστηκε επίσης ότι για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, θα πρέπει οι γυναίκες άνω των 40 ετών να κάνουν μαστογραφία κάθε ένα έως δύο χρόνια.
Την ημερίδα, που οργανώθηκε από τη Διοίκηση του Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας και τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου «Ασκληπιείον» Βούλας, συντόνισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Ηρακλής Καραγεώργος και μίλησαν ο κ. Καρασάββας Κρίτων - Χειρουργός Αν. Διευθυντής Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας με θέμα «Η Φυσική & η Κλινική Εξέταση στην Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού», η κ. Λυκάκη - Καρατζά Ελένη - Ακτινολόγος Αν. Διευθύντρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Τμήμα Απεικόνισης του Μαστού, Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας, επισημαίνοντας ποιος είναι «Ο Ρόλος της Απεικόνισης του Μαστού στην Πρώιμη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού», η κ. Ντάβου - Ζουρδού Κων/να - Κυτταρολόγος, Αν. Διευθύντρια στο Κυτταρολογικό Τμήμα Γ. Ν.«Ασκληπιείο» Βούλας, διευκρινίζοντας εάν «Έχουμε Ένα Αντίστοιχο Pap-Test για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού;», η κ. Νικολάου Θάλεια - Ψυχολόγος Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας, αναλύοντας «Γιατί Φοβόμαστε τον Καρκίνο του Μαστού;» και ο κ. Τζωρακοελευθεράκης Ευάγγελος - Χειρουργός, Καθηγητής Χειρουργικής Κλινικής Π. Π. Γ. Ν. Πατρών με θέμα «Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού».