<<< Προηγούμενη σελίδα

Επιστoλή από τη
Συντακτική Επιτρoπή

 

 


Αγαπητοί συνάδελφοι

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στη μνήμη του δάσκαλου μας και ομότιμου Καθηγητού της Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διονυσίου Βαρώνου.
Η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής είχε την τύχη να φιλοξενήσει σε δύο Μετεκπαιδευτικά της Σεμινάρια τον αείμνηστο δάσκαλο και οι συμμετέχοντες σε αυτά να απολαύσουν τη μοναδική διδασκαλία του. Το θέμα των Σεμιναρίων ήταν "ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΦΛΕΒΟΛΟΓΙΑ". Το δεύτερο σεμινάριο ήταν το 27ο Μετεκπαιδευτικό -Νοέμβριος 2003- και είχαμε την τύχη να το έχουμε μαγνητοφωνήσει.
Έτσι προσπαθήσαμε να το μεταφέρουμε, όσο ήταν δυνατό, στο τεύχος αυτό. Θα πρέπει να συγχωρεθούν κάποιες ατέλειες, επειδή τρεις από τους ομιλητές ήταν προσκεκλημένοι από το εξωτερικό και δεν έγινε εφικτό να επεξεργαστούν τις ομιλίες τους, τις οποίες μεταφέρουμε ως είχαν από τις μεταφράστριες. Να σημειωθεί πως οι δύο τελευταίες ομιλίες των Γερμανών ομιλητών δεν μεταφράστηκαν, επειδή είχαμε παράταση του χρόνου και είχε τελειώσει το ωράριο των μεταφραστριών!!! Οι συζητήσεις, που είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, αποδίδονται όπως ακριβώς έγιναν. Η ομιλία του αειμνήστου Καθηγητού γράφεται όπως ακριβώς έγινε και θα συνοδευτεί από DVD με μαγνητοσκοπημένη την ομιλία του από την ερασιτεχνική μηχανή λήψης του συναδέλφου Κ. Νεαμονιτού, χάρις στον οποίο θα έχουμε ζωντανό στη θύμησή μας το χαρακτηριστικό τρόπο διδασκαλίας του, που κάθε φορά ήθελες να μη τελειώνει ο χρόνος του.
Η αναπαραγωγή και η διανομή των DVD ήταν ευγενική προσφορά της Εταιρείας SERVIER, στο ιδιαίτερης σημασίας τεύχος μας.
Από το Πρακτικό μέρος του Σεμιναρίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ζώης Πολυζώης σταχυολόγησε τις πιο συχνές ερωτήσεις των συναδέλφων και τις απαντήσεις του Καθηγητού G. Genovese και τις παραθέτουμε, πιστεύοντας πως μεταφέραμε σε όλους τους συναδέλφους, όσο πιο ζωντανό μπορούσαμε, το τόσο ενδιαφέρον Σεμινάριο, αφού δυστυχώς πρακτικά ήταν περιορισμένος ο αριθμός των συναδέλφων που μπορούσαν να συμμετάσχουν.

Από μέρους της Συντακτικής Επιτρoπής
Α. Μπραζιώτης


 

HOMEPAGE